Professionssanger - Dario Campeotto

”Jeg er som Dr. Jekyll og Mr. Hyde”, siger Dario Campeotto ”Jeg skal foretage mig noget, som er diametralt modsat af det at stå på en scene, når jeg har fri.

Det er min profession at være sanger. Det tager noget hjerteblod hver gang, og jeg regenererer ved at gå hjem og lege. Når det så bliver tirsdag og onsdag, så vender det igen. Så skal jeg lige op og finde mit repertoire, skal lige læse op på en tekst, så jeg er rustet til at komme i gang igen torsdag.”

Stadig travlt
Der er stadig gang i den for Dario Campeotto. Det er ikke længe siden at han udsendte en cd med moderne, opdaterede arrangementer og lyd produceret af Claes Antonsen, Lars Danielsson, Jens Runge, Søren Runge.

Og i dag straks efter interviewet skal han skynde sig videre, ud at holde et foredrag (”det er jo ikke noget”, siger han). Så er der en reception lidt senere. I morgen, tirsdag, er der prøver med Den Kgl. Livgarde.

Onsdag har han et job i Odense. Efter Odense kører han til Vejle, hvor han skal øve med Bjørn Elkær og Jesper Riis til ”de der 17 koncerter, vi har.”

Torsdag optræder han i Skive Musikhus med Den Kgl. Livgarde.

Fredag skal Dario Campeotto tilbage til øvningen med Livgarden. Lørdag har han fri. Søndag skal han til Slagelse med Simon Rosenbaum, Tove Hyldgaard, Toni Landi og Tyge Tygensen.

Mandag er der fri ”med stort F”. ”Så kan musik, smoking og det hele rende mig så læsterligt!” Så skal Dario ud i garagen og rode med reservedele, kileremme og olie.

I hjemmet og værkstedet på Frederiksberg samler Dario Campeotto sin familie omkring sig.
Stor som et fodboldhold. Gertrud, hans kone gennem 38 år, sine tre voksne børn, svigerbørn og børnebørn.
Næsten ligesom gamle papa Campeotto gjorde for mange, mange år siden.