Kulturforedrag - Kim Leine

Kim Leine kan bookes til foredrag om "Eget forfatterskab"

Kim Leine, f. 1961, dansk forfatter. Kim Leine er født i Norge og kom til Danmark som 17-årig. Efter en uddannelse som sygeplejerske arbejdede han i Grønland i 15 år.

I 2004 vendte han tilbage til Danmark og debuterede med den rå skildring af en danskers tilværelse og nedtur i det moderne Grønland, erindringsromanen Kalak (2007).

Hans anden roman, Valdemarsdag (2008), udspiller sig i førkrigstidens København. Hele bogen udspiller sig på en enkelt dag - Valdemarsdag den 15.6.1938 - med omdrejningspunkt i en familietragedie og et blodigt jalousimord.

I 2009 udkom Tunu, hvor Kim Leine søger tilbage til Grønland, denne gang som ramme for fortællingen om en ung dansk mandlig sygeplejerskes møde med det grønlandske samfund og bygdkulturen.

Den blev i 2012 fulgt af den store roman Profeterne fra Evighedsfjorden, hvor Kim Leine med baggrund i virkelige hændelser i slutningen af 1700-tallet behændigt fletter skæbner og kulturmøder sammen i en overbevisende fortælling. For denne roman blev Kim Leine i 2012 tildelt Jytte Borberg Prisen og De Gyldne Laurbær.

Kulturforedrag - Kim Leine

  Foto: Robin Skjoldborg