Konkurrencesang - Kirsten Siggaard

Sangerinden Kirsten Siggaard vil indtræde i juryen, når der i forbindelse med årets Marked holdes en ungdommens melodi grand prix.

Det afvikles i et samarbejde mellem Den Kommunale Musikskole og markedsudvalget, og da den tidligere danske melodi grand prix vinder selv optræder i markedsteltet søndag den 23. maj, så har Kirsten Siggaard også sagt ja til at være jurymedlem, når hun ikke selv er på scenen.

Det meste af søndagen vil dog gå med at afvikle ungdoms grand prixet i teltet, hvor der konkurreres i to aldersklasser, nemlig for unge op til 15 år og for unge mellem 15 og 19 år.
Konkurrencen er kun for amatører, men de må stille op i alle musikgenrer. Hver gruppe spiller et-to numre efter eget valg, der enten kan være kopimusik eller egne kompositioner. Det er ikke tilladt at optræde til play back. Kirsten Siggaard og juryen vil derefter uddele præmier til bedste gruppe i hver aldersgruppe, til bedste sceneoptræden og for bedste egne kompositioner.

Også i begge aldersgrupper. Sidste tilmeldingsfrist til musikskolen er den 23. april, og hvis der tilmeldes for mange grupper, vil deltagerne komme til efter ”først til mølle” princippet.
Sidste år blev der for første gang afviklet Grand Prix i forbindelse med Sindal Marked, og her deltog i alt 13 grupper. - Der er en stigende interesse for at optræde, og der bliver dannet mange grupper rundt omkring, oplyser Kirsten Siggaard.

Vi har fundet en niche, som vi tror på vil tiltrække flere end sidste år. Vi har udvidet tiden, så vi kan have op til omkring 20 grupper, oplyser musikskolens leder.