Kammerklassiske solister 

Der er kun få billetter tilbage til årets første nytårskoncert med solister i Danmark - i Det Musiske Hus i Frederikshavn - 2. januar klokken 19.30.  

Her kan publikum opleve Randers kammerorkester og tre kongelige solister. De resterende billetter sælges via Billetnet.dk eller landets posthuse.

Nytårskoncerten er samtidig den første kulturelle begivenhed med solister i Det Nye Frederikshavn kommune. Borgmester Erik Sørensen optræder for første gang offentligt som borgmester for den nye Frederikshavn kommune ved at holde sin første nytårstale inden koncerten begynder. 

Det er Borgerforeningen og Det Musiske Hus i samarbejde, der står bag koncerten med solister. - Den originale Nytårskoncert fra Wien bliver per tradition holdt 1. januar, og derfor er vi stolte over at kunne præsentere denne gallakoncert med solister så tæt på den originale nytårskoncert som overhovedet muligt og samtidig være den første nytårskoncert i Danmark i året 2007, siger leder af Det Musiske Hus, Jesper Jul.

Tre solister, tre musikalske brødre og tre gange Jensen indtager i bogstaveligste forstand Koncertsalen, når Randers Kammerorkester og David Riddell fejrer nytåret 2007 med et sprudlende musikalsk overflødighedshorn.

Med tenorerne Gert Henning Jensen, Bo Kristian Jensen og Jan Flemming Jensen som solister er der lagt op til en lang række smægtende operaarier og et smittende humør, når de tre brødre her for første gang står på en scene sammen.

 Den ældste af de 3 solister, Gert Henning Jensen, er fast engageret på Det kongelige Teater og har stået på scener som Metropolitan og Covent Garden.

Den midterste, Bo Kristian Jensen, modtog i 2005 førsteprisen i den første internationale sangerkonkurrence for solister på Aarhus Sommeropera, hvor han også har medvirket i en række opsætninger. Endelig har den yngste bror, Jan Flemming Jensen, i de senere år især optrådt på Malmø Musikteater og Aarhus Sommeropera.

 Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester for solister.

Med årligt cirka 110 koncerter, der tæller orkester- og kammerkoncerter for solister i Randers og det øvrige Danmark, slotskoncerter, skolekoncerter, regelmæssige transmissioner i Danmarks Radio, en lang række cd-udgivelser, workshops, børnekoncerter med mere har orkestret markeret sig som en vigtig institution i dansk musikliv.

Kammerorkestret medvirker desuden som operaorkester ved Den jyske Opera for solister og Århus Sommeropera. Randers Kammerorkester blev grundlagt i 1945. Under Lavard Friisholms mangeårige ledelse blev orkestret en fast institution i dansk musikliv.

Klassiske koncerter for solister i Randers, slotskoncerter, samt middagskoncerter i Danmarks Radio kan nævnes som orkestrets vigtigste kendetegn i denne periode.