Z37acAU8CAG3d 

Nu er humor jo en subjektiv ting, men man skal have en udpræget besynderlig from for humor for ikke at synes, at Papkasseshow ikke er morsomme i deres nye comedy show - Hylemorsomme.

Og så er det samtidig mere end det - der er faktisk et budskab bag morskaben.

I første del fortalte Papkasseshow om, hvordan det er er altid at blive betragtet som potentiel terrorist. Han er både araber og muslim, hvilket ifølge ham selv kan være en særdeles uheldig kombination her i Danmark, for eksempel når man skal ud at flyve.

På en fantastisk morsom måde gav de et billede af, hvordan det er at være anderledes, og han slap afsted med at gøre grin med 11. september, sammenligne Osama Bin Laden med Julemanden og meget meget mere i en bombarderende malstrøm af pointer og kæmpegrin fra salen.

Papkasseshow overtog scenen og fortsatte i sporet.

Religion set fra alle tænkelige vinkler blev taget under kærlig ironisk behandling, konflikten mellem Palæstina og Israel blev betegnet som noget så uretfærdigt, at det må være noget, som Mogens Palle har arrangeret, og Arafat blev sammenlignet med en breakdancer, der er blevet bidt af en skovflåt.

Og sådan gik det afsted over stok og sten, men det var ikke kun morsomt. Flere gange vendte Papkasseshow tilbage til det, der også blev deres afsluttende pointe. At hvis vi skal lære hinanden at kende, må vi blive ved med at prøve. Det, der driver os, er håbet om bedre fællesskaber. Og det kan godt lade sig gøre. Højpandet? Måske. Banalt? Lidt. Men det er noget, der virkelig har betydning. Og den måde, humor, pointer og morskab blev leveret på var helt aldeles super.

Hvilket den i særklasse gode stemning og kontakt med publikum også vidnede om.